Klein stukje levensverhaal

Ik ben geboren met de gave om overal doorheen te kunnen kijken, snel verbindingen te leggen en oplossingen te bedenken. Dat was in eerste instantie absoluut geen luxe maar eerder een noodzaak om te kunnen ‘overleven’. 40 jaar geleden kwam ik ter wereld en ben toen gelijk na mijn geboorte afgestaan voor adoptie. De eerste weken van mijn leven heb ik helemaal alleen, zonder ouders, doorgebracht in het ziekenhuis vanwege complicaties en dat maakt dat ik me in mijn verdere leven vaak zeer eenzaam voelde.

De grote boze wereld

Als kind was ik hoog sensitief en de wereld voelde vaak onveilig aan, al mijn antennes stonden dag en nacht op scherp om mezelf te ‘beschermen’ en dat terwijl dat natuurlijk helemaal niet nodig was, maar goed dat droeg ik nou eenmaal mee in mijn systeem. Één ding echter heb ik wel altijd heel helder voor ogen gehouden; het leven vraagt om fijne dingen doen, mijn talenten ontwikkelen en heel veel gave dingen manifesteren. Het onmogelijke mogelijk maken. Geloven in mijn eigen kunnen en dappere stappen zetten!

Actie in de taxi

In alles wat ik al gedaan heb, en dat is best veel 😉, stond het ondernemerschap centraal. Van een spontaan idee een concreet plan maken en dan regelen en neerzetten! De juiste ingrediënten verzamelen, presenteren en communiceren zijn mij met de paplepel ingegoten en maken dat ik altijd voor elkaar krijg wat ik bedacht had. Wouter, mijn vriend, zegt ook altijd: “Wat ze in de kop heeft, heeft ze niet in de kont”, hahahaha. Linksom of rechtsom, het moet en het zal gebeuren!

Van de nood een deugd gemaakt

Eigenlijk zijn mijn vaardigheden en talenten ontstaan vanuit een pijnlijk verleden, maar inmiddels kan ik wel zeggen dat het mijn grootste passie is geworden, omdat ik er nu ook andere mensen en ondernemers mee mag helpen. Dat is het liefste wat ik doe, mensen inspireren om hetzelfde te doen!

Pionier in hart en nieren

Met mijn commerciële achtergrond en acht jaar ervaring als spiritueel coach ben ik een gedreven bruggenbouwer geworden. Ik help mijn klanten om de mooiste en beste versie van zichzelf in de wereld neer te zetten door middel van een professionele online presentatie van zichzelf en hun bedrijf. De producten en diensten vertalen we middels rakende teksten en goodlooking foto’s in een professionele website waar de doelgroep warm voor loopt.

En natuurlijk beschik ik ook over de nodige kennis en ervaring

In mijn werkzame verleden heb ik vele commerciële functies in de marketing en sales gehad met een affiniteit voor de schoonheidsbranche, ik hou van mensen, ik hou van communicatie en ik hou ervan om dingen mooier te maken.

Sinds 2007 ben ik zelfstandig ondernemer waarvan ik de laatste 8 jaar mijn dagen met groot plezier gevuld heb met het opleiden van spiritueel life coaches en spiritueel business coachen van ondernemers. Sinds 2021 hou ik me bezig met personal branding en het bouwen van websites. Het online ondernemen is voor mij dé uitkomst om het moederschap met mijn werk te combineren.

susan-brouwer-websites-voor-coaches-en-therapeuten-over-mij

Mijn Missie

Natuurlijk kan ik met mijn kennis en wijsheid (bijna) iedere ondernemer op weg helpen maar mijn voorliefde gaat uit naar de ‘heart driven’ ondernemers met een missie om de wereld een beetje mooier te maken. Want als ik deze mensen help om met een goede branding en website een brug te slaan naar een groot bereik, kan ik ook vanuit mijn rol een steentje bijdragen aan het verspreiden van meer licht en liefde. Iets waar in mijn optiek deze wereld nooit genoeg van kan hebben.

Relevante opleidingen

Niet dat dit alles zegt maar toch 😉

Grafische vormgeving & Creatief DTP

De Digitale Academie Webdesign (wordpress)

Instagram Makeover by Kat Coroy London

HBO Marketingcommunicatie en Branding

HBO Conceptontwikkeling

Veronique Prins – Jezaakvoorelkaar Ondernemersopleiding

Leonie Set Yourself Free – Niet harder maar anders online business building

Klassieke Homeopathie Lia Opstal-Dees leerweg tot ‘Natuurvrouw’

HBO Medium en Trance Healing Therapeut

MBO Schoonheidsverzorging


Ervaringen van anderen...

 • Lindsy Bruin - Susan Brouwer

  Lindsy Bruin

  Business Coach

  “Ik ben werkelijk gek op marketing en Instagram! Toch merkte ik dat ik een beetje in een Insta-sleur terecht was gekomen en de behoefte had aan het up-spicen van mijn account. Susan gaf me naast een prachtige make-over ook ontzettend waardevol, persoonlijk en confronterend advies over hoe ik mijn account nu inzette en wat ik nog kan verbeteren. Ik heb weer zin om een volgende stap te maken met mijn Insta account en ik heb de eerste complimenten al ontvangen, gaaf!”

 • Susan Brouwer - Rhodee van der Kam

  Rhodee van der Kam

  Virtual Assistent

  “Mijn businesscoach liet haar instagram makeover zien die door Susan was gemaakt. Ik wist gelijk, dat wil ik ook. Mijn instagram account was kleurrijk, een tikkie chaotisch en ging alle kanten op. Best leuk en gezellig maar niet effectief en duidelijk waar ik mensen nu heel goed mee kan helpen. Susan heeft mijn wensen, mijn diensten en mijn persoonlijkheid zo treffend meegenomen in de make-over. Het resultaat is in een woord fantastisch (en als nuchtere Friezin zeg ik dat niet snel 😊) Susan is echt in mijn bedrijf gedoken met als gevolg dat ik nu een future proof instagram account heb. En niet geheel onbelangrijk, Susan is ook nog eens een super leuke dame met heel veel kennis.”

 • Susan Brouwer - Anita Mulder

  Anita Mulder

  Taboe coach

  "Toen ik de Shine Online Training van Susan voorbij zag komen heb ik geen seconde getwijfeld ‘Daar moet ik bij zijn! Ik heb al vaker met Susan gewerkt dus ik weet niet alleen hoe leuk ze is om mee te werken maar vooral ook hoe kundig ze is. Als je bij haar de training doet dan ga je ook echt met veel en goed materiaal naar huis. Tot nu toe deed ik maar wat op instagram, nu heb ik niet alleen de opzet maar ook mijn kleuren en geschikte inhoud duidelijk. Ik ga nu met plezier mijn instagram weer gebruiken."

 • Susan Brouwer - Andrea Hofste

  Andrea Hofsté

  Leefstijl coach & personal trainer

  "De Shine Online training is een training waar Susan je vol energie meeneemt in hoe te shinen op Insta! Door haar kennis en persoonlijke aandacht voor iedereen, weet ze je enthousiast te maken zodat je er niet meer tegenop ziet om met social media aan de slag te gaan, maar dat je er juist mee aan de slag wilt! Susan geeft je deze dag alle tools mee om je Insta-account een professionele uitstraling te geven. Twijfel niet om mee te doen en ga gewoon lekker shinen na deze dag!"

 • Susan Brouwer - Monique Lankhorst

  Monique Lankhorst

  Medium & Trance Healing Therapeut

  "Ik ben de shine online training gaan volgen omdat ik mijzelf meer in de spotlight mag gaan zetten mbt mijn net gestarte bedrijf. Ik vond het een fijne dag met leuke ondernemers. Susan brengt het op een hele duidelijke manier en met de juiste voorbeelden. Dus het AHA moment was regelmatig aan de orde. Nu zal ik het allemaal in praktijk moeten gaan brengen. Waar ik gelukkig nog met mijn vragen bij Susan terecht kan."

 • susan-brouwer-reviews

  Marga Tump

  Mesoloog & Energetisch Therapeut

  “Na ongeveer 20 jaar dezelfde website te hebben gehad was deze toe aan een opfrisbeurt. Inmiddels is ook mijn werkgebied breder geworden. Ik ben erg blij met het wat het uiteindelijk geworden is. Precies zoals ik het mij had voorgesteld. Susan heeft mij heel goed aangevoeld. Mooie rustige kleuren en foto’s. Ik ben vooral blij met de online agenda. Ook mijn cliënten zijn er blij heel mee. Het scheelt mij, na een periode van wennen, nu veel heen en weer gemail. Susan heeft met veel geduld en kennis deze website voor mij gebouwd. Zij heeft mij goede adviezen gegeven en is er nu nog altijd als ik toch nog iets aangepast wil hebben. Dank je wel lieve Susan je bent een kanjer. 

 • susan-brouwer-reviews

  Miranda Bruns

  Sensi therapeut & Spiritueel coach

  “In een  gesprek met Susan werd het duidelijk dat mijn website aan verandering toe was naar een persoonlijke uitstraling. De website is duidelijker geworden met meer overzicht in het aanbod met een verassende uitstraling. Susan neemt je mee in het proces waarin ik ben meegegroeid ondanks dat ik het erg spannend vond heeft Susan mij geïnspireerd en het vertrouwen gegeven naar een boost voor mijzelf. Heerlijk om met Susan samen te werken met haar passie en liefde voor haar bedrijf!”

 • susan-brouwer-reviews-nanette-euverink

  Nanette Euverink

  Met Nanette - Tijd voor jezelf

  Na de training ‘shine online’ voelde ik me gelijk ‘thuis’ bij Susan. Haar manier van werken sprak mij aan. Ik ‘worstelde’ met zichtbaarheid, maar wilde wel heel graag een website, dus ik besloot om deze door Susan te laten maken. Ik heb het traject als heel fijn ervaren. Susan gaf mij de liefdevolle schop onder de kont wanneer ik die nodig had. Ik ben namelijk een ‘pro’ in self-sabbotage en vluchten 😅. Het eindresultaat vind ik echt ✨GEWELDIG!!! ✨ Ondanks dat ik het best ongemakkelijk vind om mezelf zo vaak te zien, ben ik enorm blij met en trots op het resultaat. Ik vind Susan echt heel fijn om mee te werken. Zowel als mens als ook als webdesigner. Ze heeft een enorm inlevingsvermogen en de, in mijn ogen, unieke eigenschap het beste in je naar boven te halen. En ja, daar hoort die liefdevolle trap onder je kont óók bij 💞. Ik beveel haar dan ook van ❤️e aan!!!

 • susan-brouwer-reviews-tooskes-healing

  Tooske Treep

  Tooskes Healing

  Allereerst wil ik zeggen dat ik superblij ben met de mooie website die je voor mij  hebt gemaakt. De uitstraling van een professionele website is voor mij belangrijk omdat dit de kwaliteit en kundigheid laat zien waar ik voor sta maar daarbij ook laat zien dat ik een empathisch persoon ben. Ik vind het eindresultaat geweldig, een mooie duidelijke en professionele website die laat zien waar Tooskeshealing voor staat. De website heeft ook zeker een positieve uitwerking op mij als persoon. Het geeft mij nog meer zelfvertrouwen en laat me zien dat als er een wil is, er ook een weg is om je eigen bedrijf op te starten ongeacht de leeftijd. Reactie van de klanten: mooie website met een positieve en kundige uitstraling. Mijn samenwerking met Susan heb ik als zeer prettig ervaren. Susan is ontzettend geduldig, geeft raad en advies en is zeer kundig. Ik blijf zeker bij Susan voor het up to date houden van mijn website. Voor toekomstige starters die een website willen laten maken raad ik ze aan om naar Susan te gaan. Een mooi mens, denkt met je mee en levert top kwaliteit.

  Reviews